22 December 2013

Stay Tabah Stay Gagah !

 


Kelmarin aku pergi dengar ceramah pasal lesen setelah 2 minggu lepas aku pegi daftar untuk buat lesen . Sungguh lama , sungguh lambat proses nak buat lesen time musim cuti macam nii apatah lagi budak Form 4 dah boleh buat lesen motor kan ? Nak buat macam mana , just redho jelahh !

Dahlah nak tunggu 2 minggu untuk dengar ceramah tuu lambat nak mapossii , tambah pulak kene tunggu 3 minggu untuk pergi ujian berkomputer ? Amboiiii bapak hang , sungguh lama duk tunggu nak buat lesen time cuti nii . Sungguh menyakitkan hatii -__- Nak buat macam mana kan ? Daftar *sedikit* lambat =) Overall , lebih sebulan aku kene tunggu untuk dua proses sahaja . Just ceramah dan ujian berkomputer .

TAPI malangnya , malang tau ?! Aku tak boleh buat lesen dalam tiga minggu tuu sebab kene , wajib ,  menghadiri Kem yang *sangat* menarik lagi sempoii bagi aku , semua orang tunggu kem ni tau , yer , tunggu ! Menanti penuh sabar :'(  [[ Kem Program Latihan Khidmat Negara ]] Best tau kem ni , sangat best sampai aku rasa hati aku tak boleh nak terima semua nii -_-'' *sadlife*

Bayangkan , aku daftar awal bulan duabelas tapi aku akan habis buat lesen akhir bulan tiga tahun baharu (2014) sebab PLKN tuu . Ada ke dalam dunia Malaysia nii yang bikin macam tuu ? Macam sepesial lahh aku nii ? Ok fine , aku terima 1 dalam 100000 tu sungguh spesial hidup inii :) ^^' Bangga ! Bangga ! 

Yang lebih memalukan , hampir 95% yang dengar ceramah hari tuu hendak meluluskan lesen motorsikal sahaja ( Lelaki lahh ) . Semua tahu kan , diorang mesti semua budak Form 4 . Ohh ! Tak perlu risau sebab '' terdapat Abg yang lebih kurang 30 ++ umurnya ada di situ . So , bukan aku yang paling tua disitu . At least , muka aku ni lebih kacak daripda diorang // Amboii kauu bahagian perasan ! 

Dalam masa hampir dua bulan setengahh ni , aku akan menghadiri Kem PLKN tuu , sungguh menarik bagi aku :') Nak buat macam mana kan ? Haruslah stay katang , stay Alhamdulillah , stay syukur and stay so on untuk teruskan kehidupan nii . Tak menariklah kalau hidup kita ni just straight jer ujian dan dugaan tu kan ? Mesti kene ada rock sikit , nasyid sikit , joget sikit , latin sikit kan . Berjaya lah kau ''nyonya'' ! Nyonya ? **Teringat pulak Azwan Ali dengan Micheal Ang dalam masterchef allstars . 

P/s : Post ni ada gambar yang berkenaan , tapi aku susah sikit nak post nak ambil gambar , nak buat macam meriah sikit blog aku nii . Gambaran suasana aku bercerita tuu tak dapat feel kan ? Macam sedihh jugakk lahh . BTW , tunggu jelah blog usang ni meriah kembali selepas PLKN nantii dengan gambar sekali :) Kamsahamnida sebab sudi baca blog org Awesome :) :) *hakkk tuuu ihhhh !

P/s lagi : Doakan aku , Amirol Najmi Bin Abdul Rasid mendapat Straight A+'s dalam SPM 2013 ! Amin ya Rabbal Alamin :) Thanks sarangheo uolllss :')

Thanks for reading this entry !


6 comments:

  1. Anonymous12/24/2013

    Sy doakn awk dpt strekk A plus SPM....amennn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllahh ! Aminnnnnnn :) Thanks yay !

      Delete
  2. best of luck for the year ahead! hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ! InsyaAllahh :) Thanks

      Delete
  3. so , camne result spm ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ! Straight A's :)

      Delete

Thanks everyone. May God Bless You!

-Myrol Najmy