29 December 2012

My Life : Countdown 2013



Salam satu new year ! Ya Allah, cepatnya masa berlalu. Apa? Tahun baru ? Betul ke ? Kau masih berangan ke tak pun masih berada di dunia kayangan macam cerita cerita Indonesia tu kan? Ha'a itu memang aku, rasa macam tengah berperang dengan raksasa yang dibantu oleh peri peri yang cantik berdiri di tepi aku ni ! Yaaaaa! Siaplah kau raksasa ! Humaigad ! Masih berangan tahap gaban nak meleTOP dah ni ! Kesian kau Amirol Najmi :')

Ni last entry aku untuk tahun ni and and dan maybe Tahun baru pun entry sikit secuit je sebab aku kan Budak SPM, budak baik bermula 2013, selama ni aku just budak comel plus gila gila ! Ha'a sekarang ni aku tak nak perasan lagi kerana keanugerahan yang Allah berikan pasti ada hikmahnya. *da baik kan*. hikhik

Sahabat until Jannah : Aminn~

OK! Sempena tahun baru ni, KAMI ada laa jumpa sana sini sana sini situ sana (macam banyak kali). Tak lah! Padahal just sekali je untuk holiday ni. Maklumlah tahun hadapan susah sebab banyak halangan yang menghalang kami dari dihalang oleh halangan ! hehe Tak perlu faham apa maksudnya sebab aku pun tak faham. hukhukhuk :') Dah! Stop mengarut sambung cerita!! Baiklah :')

Dengan cepat aku bangkit dari tidur yang lena sebab bersemangat sangat nak pergi jumpa kawan kawan yang gila gila plus sempoii. Sebab tu aku suka kawan dengan diorang, baik, peramah, sporting, faham perasaan kawan, and alls yang baik lah! Mereka buat aku rasa macam aku ada sebab untuk hidup. Seriusly! Kalau tak, maybe aku hanya terfikir tujuan aku untuk hidup. Senang cerita, diorang banyak bimbing aku melalui perwatakan mereka :') *Sebakkkk

Sambung...

Tepat pukul 8.00, degan hati yang happy awesome gyler! Aku naik bas dari KB ke KT sambil menunggu kawan Asman yang tunggu kat Ajil. Time tu hanya Allah yang tahu resah and tak tenang sangat sangat duk dalam bas tu sebab takut Asman terlepas bas. Tak seronak la kalau macam tu kan kan? huhu
semua orang menampakkan batang hidung mereka, kiteorang pergi makan Nasi Lemak yang super duper awesome memang sedap tahap gyler! Tapi... aku makan dengan semangat bercerita macam masuk dalam pertandingan bercerita tau, semangat gyler tau :)

Jalan jalan jalan jalan jalan pergi Shopping kat butik butik terkenal *mohon jangan percaya*. Awan mencurahkan rasa sedihnya sehingga air mata yang jernih bertukar manik mencurah ke bumi :) Alhamdulillah rahmat Allah *Tapi kan kan, sedih tau sebab hujan tu lebat sangat, kecoh jadinya. Nak pergi shopping pun agak agak je. BTW, happy tu tetap ada sebab boleh meluahkan segala isi hati yang terbuku akibat senyap supi duduk kat ghumah :')

Sediakan Payung Sebelum Hujan :')

Jalan sana sini nak pergi cari beg, pergi sana tak jumpa pergi sini tak jumpa pergi situ tak jumpa! Adoyai : Sedih tau plus penat lagi nasib baik ada plus happy. hikhik Akibat yang terpaksa aku and Asman terima adalah tertinggal bas :') *Yang lain dapat lagi bas sebab diorang tinggal kat KT :') Sedih bila teringat kembali but pengalaman mengajar kita tau. Aku first time naik teksi dengan kawan kawan dalam keadaan hujan yang lebat langit gelap plus air banjit.

Banyak betul cabaran yang terpaksa kami terima macam Variety Show Running Man aja. Running Man tak lawak macam tu . hahahaha. Suka la time tu, tapi masa telah tiba : time aku terpaksa duk sorang sorang lam teksi tu sambil ditelefon beberapa kali oleh Abah. Maklumlaaa, zaman menculik menjual manusia ni semakin teruk kan? Gerun aku sambil berdoa dalam hati tau :') Alhamdulillah, sampai jugak kat ghumah aku dengan selamat. Thanks pakcik teksi :)

Konklusi *amboii konklusi* Musim musim hujan ni perlu dan sangat perlu pandai cari time sesuai nak pergi jalan jalan dengan kawan kawan kalau tak nahas tau. Sebab banyak masa lagi korang boleh pergi jalan jalan. Rasa menyesal menyelubungi diri ini. Sobsobsob :') One more! Sediakan payung tau! Penting sangat :)

New Year...


Mekamklumkan bahawa (cewwah) Amirol Najmi Bin Abdul Rasid ingin memohon seribu kemaafan kalau ada salah dan silap selama dia berblogging and ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru and semoga tahun akan datang lebih baik and mulia dari tahun sebelumnya :')

P/s : Jangan lupa sentiasa doakan aku berjaya dalam pelajaran tahun ni disamping sentiasa ingat perintah Allah. Sayang uollls :') 11 A + SPM 20132014

Thanks for reading this entry


18 comments:

  1. Replies
    1. Hahaha !! Happy new year jugak Lol,, Good Luck in our exam :)

      Delete
  2. good luck dik..
    akak dah habis dah SPM..
    buat yang terbaik...
    bittaufiq wannajah

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah :) Aminnnn~ Semoga berjaya lam result :) XD

      Delete
  3. comey gambo berpayong tu..
    mcm putera lilin plak..hehehe :)
    btw slamat taun bru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,,
      putera lilin pun jadilah !
      Asalkan putera ,, hehe~ Thanks akak ~ Hoho

      Delete
  4. hoho,,are u,,,sihat,,???????
    mujor i tk bawak payong jewp mase tuh,,hiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sihat Alhamdulillah :PP

      Dengki eyh?! Ejek lagi aku..!! haha

      Delete
  5. wah, payong! hehe..
    Happy new year 2013 jugak dik, moga tahun ni membawa lbh byk keberkatan & kebahagiaan dlm diri msg2 :)

    p/s: boleh x kasi comment ni pop up? sbb line slow kat sini nk loading page lambat laa.. Eh xpaksa,klu xnak xpe. Happy blogging!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohoho ! Saya suka reply reply komen org.. sebab tu buat mcm ni :)

      Delete
  6. selamat tahun baru 2013 dik. abg doakan maju jaya. soryy lambat smpi. bz sikit keja lately. abg da bca ada enti buku mirol tu. hehe.

    ReplyDelete
  7. hey ya :)
    moga cita2 11A+ TERcapai jugak ye ...
    bukan kemain lagi ek sana sini sana situh..ahahahaha...happy new year .....^^

    amirol budk terengganu ker?satu nogori lah nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn Aminn Ya Rabbal Alaminn,, hehe,, HNW too !

      #Saya anak jati terengganu ! Yeah :')

      Delete
  8. visiting here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  9. gud luck dik spm. sori, lately abg bz. apepun teruskan usaha. kalu ada masa tulis la blog. hehe

    ReplyDelete

Thanks everyone. May God Bless You!

-Myrol Najmy