14 December 2012

My Life : Anugerah :)

Petang yang indah lagi meriah dalam rumah aku yang sangat bahagia ini, Aku ingin mengumumkan bahawa aku telah menerima jemputan ke Anugerah Festival Muzik :) Amboii! Kuatnya aku berangan. Bila ni? Bila ni? Dah lama ke Festival ni berlangsung? Aku duk reka jee Festival tu sebab tu jee yang ada dalam fikiran aku sekarang ni.. 

(Suara Marah)
*Dah lama tak update blog, pastu duk melalut kat sini. Apa jenis perangai lah kau ni kan!!*

(Suara Manja) 
*Ok! Saya tahu saya salah sebab dah lama tak update blog sebab saya sibuk lah sebenarnya. Saya kan dah Form 4. Tahun depan form 5 ( cg bagy banyak sangat kerja sekolah / Jangan marah saya lagi ) >_<

Teruskan dengan Anugerah yang aku dapat. Excually bukan apa pun, aku anggap ianya sebagai perhargaan dan balasan atas usaha aku selama ni dalam Penilaian Menengah Rendah. Walaupun dapat tak sebanyak yang aku sangka untuk pergi shopping, Alhamdulillah bersyukur sebab dah dapa rezeki :) Aku baik? Itu aku tahu. Tak payah nak sebut takpe :)


Ini surat yang aku dapat. Comel nya no. aku dapat sebab tuan punya tempat duduk pun chumell.. HAHA. gelak besar aku bila puji diri sendiri. Dan dengan nombor ini lah! Aku dikerumuni oleh pelajar perempuan sekolah aku jugak. Alim senyap siot aku duduk tepi diorang.. Cover macho plus cute jee *tutup muka dengan beg* Rasa tersangat boring dan teringin nak habiskan cepat jee majlis tu.. 

Duk dengar siapa entah berkata kata atas pentas tu pasal politik! Rasa macam nak bunuh jee.. *Geram teramat, hati aku ni duk kutuk kutuk sampai dia habis berucap. Tenang sikit..sumpah!! Lepas habis menyumpah dalam hati aku ni. Terus beratur tunggu nama disebut ikut angka giliran tadi tu :) 

Aku naik tangga dengan mencomel kan muka, berjalan dengan kemachoan habbis, bersalaman penuh kesopanan, turun dengan bangga pegang sijil. HAHA *gelak kejam  Tahu tak korang yang aku tak duduk dah kerusi 155 tu, aku pergi duk tepi kengkawan aku yang kecoh macam aku. Lepas tu baru lah happy jiwa aku boleh berkata kata. Luah segalanya yang terbuku di hati.. Bhahahaha!! *org lain duk pandang kiteorang macam kiteorang ni dah gila.. HEHE *_* 


Aku | Hafizi | Asman

 Selepas semua anggap kami gila. Habislah cerita nya di dalam dewan yang agak babak gajah tuu.. Kami semua dijemput makan membuncitkan diri, mengebukan pipi, mencomelkan muka kiteorang.. And!! Kami sempat berposing tiga.. At first kan, kiteorang tak tahu nak suruh siapa jadi bibik untuk snap pic kiteorang.. Lama kelamaan spot orang, akhirnya jumpa kawan kiteorang yang seorang diri sedang cakap telefon *maaf menganggu ye kawan :) Then! Hasil lah gambar di atas tu.. Kiteorang chumell kan? Terutama yang galas beg tu plus plus kechumellan dye kan? :P



Selepas snap picture, time makan! Kami adalah sekumpulan kawan yang diantara orang paling lewat ambil makanan.. Biasalah kan, apabila jumpa kawan yang kecoh, gegar dunia. semua kerja menjadi macam siput. Then, satu lagi cabaran kiteorang iaitu tempat duduk untuk makan! Aduuhai~ Penuh doe sit nya, gimana ni kawan? ''Kita pergi belakang sana, boleh snap snap picture'' Lepas sampai kat belakang tu, kotor berhabuk macam hanjing jee tempat.. Spot spot spot, jumpa laa tempatnya yang agak selesa :)

Makan makan pun bising, serabut orang lain dibuatnya.. Kami kejam? Itu memang! HAHA Kawan aku hafizi tu duk cuah air oren dalam pinggan aku sebab aku makan lambat sangat.. Ayam aku yang sedap tu habis dah tak leh makan! Sedih dan buat muka monyok sambil membebel.. Nak buat macam mana lagi kan, makan lambat sangat and nasi dah jadi bubur.. Bukannya aku nak makan nasi berkuahkan air orean, ye dak?


 

Sebelum pulang, parents aku suruh kawan aku ni sanap picture kiteorang. Oleh sebab kami tahu kami keluarga chumell, Wajiblah snap pic kan? kan? kan? Dengan ketinggian aku yang agak tinggi itu, aku melapangkan dada supaya nampak paling tinggi walaupun daddy aku yang tinggi lagi *_*


Sebelum pergi ke parking, aku sempat lagi meng snap kan picture aku sebab aku tahu aku comel, orang yang comel mesti kene ada gambar berseorangan kan? Baru tererlah kecomelannya sebab seorang diri. Kalau ramai sangat, banyak saingan. Tak jelas sangat lah kecomelan aku ni :) *banyak nya comel aku dalam entry ni :) Jangan dengki sebab itu hakikatnya ^_^ 

P/S : Anugerah ini berlangsung 11/12/12, aku meng update nya lambat kerana kecewa anugerah ini tidak berlangsing pada 12/12/12. Oleh itu, aku merajuk selama 3 hari :) Sekian Terima Kasih!

P/S Lagi : Aku rasa happy sebab dapat anugerah ini and i hope i will get it again in SPM examination. Pray for me keyh! Love uollss..Nah! *Mmmmuuuaahhh! (kiss flying)

Thanks for reading this entry

16 comments:

  1. wow..dah dapat anugerah tu..saya baru je dpt..15.12.12 nie...dpt apa???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe,, Alhamdulillah,, dapat apa? Dapat duit bernilai 1 juta.. Aminnnn~ :D

      Delete
  2. wah suka jgk pasangan Monday couple dlm RunningMan..haha ternyata citarasa kita sama..
    FL + Joongki awesome! Gud luck for ur SPM dik :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!! macam mana tahu citarasa saya ni.. Joongki yelah header saya,, But Monday couple?? Acaner tahu ?? Please reply!! :D :D :D

      BTW thanks coz supprt me and pray for me keyh ? :D

      Delete
  3. aku ternmpk bwh header ko tu dik, song jihyo...haha. entri bwh ni pulak pasal fatin liyana kn? yeah,i am really adore her..
    oh lgpun Baru lps tgk runningman td,Gary+Jihyo psgn ideal isn't it?

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG OMG ! So awesome! FL ,, SJ n SJ n KG :) :) :)

      Delete
  4. hah! kesiannye anda,,,terima kashih*sila bace dlam nkeadaan gedik gondak*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal pulak kau ni.. tetibe,, tak faham apa maksud kau.. HAHA!!

      #Kalau kesian kat aku pasal anugerah ni.. KAu pun turut serta kan? Ye dak!! :P :P *kunyah chewgum

      Delete
  5. Amboi .. Perasn cumil nye ko encik najmi.. Hahax

    ReplyDelete
  6. tahniah dik. wah dapat anugerah. moga berjaya dalam spm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih !! In Sha Allah !! 11 A + ::: AMIN !

      Delete
  7. eh adik sedaplah lagu engkau~~~

    ReplyDelete
  8. nice nyeeeee...
    lame x singgah blog ni ...
    nice entry :)
    super duper superb ..
    xoxo :D SO

    ReplyDelete
  9. Wah ! Terima kasih banyak2,, :)))

    ReplyDelete

Thanks everyone. May God Bless You!

-Myrol Najmy