8 April 2014

Friendship #2yearsWithEXO

Setelah sekian abad tidak ku agongkan blog yang cantik dan bergaya nii , akhirnya terdetik dalam minda tahap atasan apabila berjaya mengalirkan bertitis titis air mata . Tengok rancangan EXO je punn , dah nak nagis bagai tu kenapa ? Bahagian romantika nangis nangis ajat manja ni serah lah kepada 'the youngest' . Tak kira the youngest dalam family ke , the youngest dalam sekolah ke , dalam kelas ke , dalam kompeni Alfa ke , ataupun dalam Kpop group idol | Exo | 

Group Idol yang digilai ramai oleh para wanita sekeliling dunia . Kalaulahh salah seorang dah kahwin nanti , memang semua yang meminatinya akan kecewa , sedih , menangis dan akhirnya redha . Macam kejadian izzue islam dan awin nurin . Hahaha !
Pengesahan oleh tuan empunya diri tentang tangisan beliau akan dibuat sebentar lagi !
Sebelum tu , aku nak throwback about friendship dalam group idol yang tersangat famous dalam dunia kekapopan . Maklumlah , dunia dah maju , siswa dan siswi terbuka minda terlebih luas sampai akak Fatin Liyana yang dulunya anti Kpop dah termasuk dalam golongan '' Bagilah peluang kepada Kpop '' . Hambekkkkk kau kak patin dah terpengaruhh #CeritaLamaKot
Today - 8/4/2014 ! #2yearsWithEXO is trending on twitter >.<
Ok , friendship antara 12 orang sekawan / sekumpulan LAY , CHEN , LUHAN , D.O , SEHUN , SUHO , XIUMIN , KAI , KRIS , TAO , BAEKHYUN , CHANYEOL adalah sangat sangat sangat menyentuh hati aku . Ada bisikan yang nak bash aku '' Biasalah tuu , namanya kumpulan . Semua jenis kumpulan mana mana pun , kau tgok memang macam tuu , tak payah nak emotional sangat dengan Kpop kau tuu '' !!!
Amboii , cepatnya melatah ! Aku tak cakap apa apa pun lagi kan ? Let's me explain first . Memang dan mungkin betul sebilangan kata kata sedemikian rupa . Tapi bagi aku tak ! It's up to individual attitude . Kalau lahh dia asyik mempermainkan kawan dia dalam erti kata senang gurauan berlebihan , adakah itu dikira 'sweet' ? Tak sama sekali kan ? *sweet terusssssssss aku bagi . hambekkauu

If uollss want to know macam mana lahh yang aku jadi sedihh sangat sampai dapat mengalirkan air mata ni kan ? Aku pun tak tahu , rasa macam besar sangat persahabatan diorang . Sedikit gambar dah cukup sebagai bukti kot :




Pengakuan bermula .. Aku dah tengok banyak MV exo , dah banyak dengar lagu exo , dah banyak tengok Exo's Showtime , banyak kali dah tgok rancangan yang menampilkan Exo sebagai idol jemputan . Tapi kali ni , aku tengok full rancangan Sukira nii time exo datang sebagai artis jemputan . Sampai segmen ' A man who reads a letter ' , dalam fikiran aku , ingatkan macam segmen dalam Klasik Nasional fm - Aku , dia dan lagu . Time baca dalam nada sedihh bagaii tu . yang pendengar hantar cerita cinta cintun dia tuu .
 
Rupa-rupanya ....
Si leader kepada group Exo ni yang tulis , Suho ! Memang dua tiga rangkap aku okey , steady , tapi sampai ucapan untuk Kai dah mula sebak , rasa dalam jiwa nii   **Kuatnya persahabatan mereka** . Then , air jernih yang memenuhi kelompak mata , mulai mengalir tanpa segan siilu sebab sorang sorang dalam bilik . Tak tahan sangat , dengan lagu yang mendayu . Perghhhh // Sebakkk !

LAY semasa first time diorang dapat award

Aku dah macam si healing unicorn ni , LAY salah satu idol kegemaran aku . Piano , menari , guitar . Serah kat dia kay ! hahahahahah
Nak tahu dengan lebih lanjut ? Nahh ! Video sponsor dari youtube > EXO - Sukira Kiss the radio | A man who reads a letter |
Attention : Sebenarnya , bukan aku nak mengagongkan idol Kpop nii , tapi nak share lahh dengan korang bahawa orang bukan islam juga boleh mecipta ukhwah yang begitu rapat diantara mereka . Kita sebagai umat islam yang lagi dituntut nii , takkan tak bolehh kot nak membina ukhwah sebagaimana yang Nabi Muhammad SAW sabdakan . ye dak ?
' Sesungguhnya tidak beriman seseorang itu sehingga dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri ' Aku tak hebatt sangat dalam dunia dakwah ini , tapi apa yang aku boleh katakan , Tidak semua yang kita fikir buruk itu sebenarnya sepenuhnya buruk . Korea . Negara bersih ? Ayah aku selalu pesan , tengok korea tuu bolehh la amal macamana kebersihan yang diorang amalkan . 
Akhir kata aku lha , Exo / Korea banyak jugak mengajar aku serba sedikit erti kehidupan sebagaimana Islam ajar . Tapi is better lha uollss tgok kuliah UAI dekat masjid , nak tgok boleh , jangan tinggalkan apa yang Allah dan Nabi suruh kan ? That's all from me after sedekad tak berleter disini ! Kahkahkah 
Positive thinking is very important to have a positive action ! -MyroLay ChenNajmy-
P/S : Header dahh tukar sebab kemarukk nak jadi ahli EXO yang ketigabelas padahal kalau cermin diri sendiri , mahulahh cermin tu pecah seribu ! Hahahahhaha

Thanks for reading this entry !

15 comments:

  1. cepat wat header aku se !!!!!!!! hahaha ! nok gop smtown. hahahaha ! cepatttttt !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahah ! Nak wak yang gane eyy ? Aku pakat reke jer design ouhh . Kikikikiki !

      Delete
  2. Bakpe lokk eyy ? Pye ey ? HAHA

    ReplyDelete
  3. sedih je dgr suho baca surat tu..masa akk tgk epd last showtime menangis bagai nak rak haha...macm sedih plak showtime dah habis..da la dorang semua wt ayat pasrah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmmm . tu lha . Tak terkata . Exo showtime ? Mesty best tgok kan ? Kita tunggu kakak bagi dulu balikk dari Uni nanti . Baru tgok sampai episode 9 ! tak sabarnya . Huuuu

      Delete
  4. hi,singgah follow awak :)

    ReplyDelete
  5. okayyy boleh jd ahli exo ke -12 hehehe lol gurau ... btw nice entry :) bila la i nk update psl BTOBAP I, dah lah kejap lg summer ni bigbang n b2st come back hadoiiiii ... taeyang n junhyun ( bias ) heheh stiap group ada bias kauuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahahahaha ! I memang boleh jadi . Tapi bukan 13 bukan 12 . Maybe 11 . hehehehe

      Delete
  6. Najjjjjjjjmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lamenyeeeeeeee dok updateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  7. sejak Kris dah keluar dari EXO saya dah xberapa ikut perkembangan EXO.. tp exo showtime tgk, btl2, persahabatan dorg rapat lebih2 lagi bila lagu Dont Go dimainkan saat ending exo showtime tuh.. rasa nak nangis jer.. rupanya itu la kali terakhir Kris muncul dlm variety show utk group EXO T_T


    singgah and follow ^^

    ReplyDelete
  8. Amirol Najmi. Aku singgah blok kau ni, Hehe

    ReplyDelete

Thanks everyone. May God Bless You!

-Myrol Najmy